martes, 8 de marzo de 2011

L20-2011

LES TIC EN EL CURRÍCULUM D'EDUCACIÓ INFANTIL

No cal que torni a repetir per què crec que és important la utilització i l’ensenyament de les TIC als nens i nenes ja que això ja ho vaig intentar explicar el millor possible a l’anterior entrada. Ara, el que vaig a intentar (dic intentar perquè al ser un tema nou per a mi no sé si sabré expressar-me d’una manera correcta) és transmetre les idees més importants que he trobat en els currículums de primer i segon cicle d’infantil pel que fa a les noves tecnologies.

La primera idea, la més clara i crec que molt important, és l’existència d’un objectiu de cicle a educació infantil que fa referència directa a les TIC: descobrir les tecnologies de la informació i les comunicacions. Aquí apareix com a un contingut a ensenyar, a assolir pels nens.

També crec important apuntar que els nens aprenen, i sobretot en aquestes edats, per motivació, per ser una idea atractiva. És a dir, si la veuen tots els dies, si veuen que aporta coses útils per a ells, si hi parlem bé, si la utilitzen i els agrada, etc. En poques paraules, si els agrada el que veuen, més ganes tindran de veure-ho més. Per això juga un paper molt important la mestra en aquest cas, ha de d’estimular el gust dels nens i nenes per les noves tecnologies de cara al futur en què tanta falta els faran en aquesta societat de la informació.

Per un altra banda cal dir que podem considerar les noves tecnologies com un contingut i com un recurs. Pel que fa a un recurs, mitjançant aquest podem desenvolupar la lectoescriptura dels nens, nous aprenentatges, la psicomotricitat fina, etc. Un fum d’aprenentatges diversos i inacabables.

Un altra idea important és que amb les noves tecnologies podem fomentar l'autonomia personal del nen. Aquesta és una qüestió molt important ja que és un dels objectius principals de l'educació infantil.

Per últim penso que la introducció als nens a aquestes fonts d’informació que es renoven constantment és un pas endavant en la seua formació, en la seva vida, en els seus coneixement i en les seves possibilitats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario